جلوگیری از بیماریهای مقاربتی خواسته جدی تمام کسانی است که از شدت و خطر آنها آگاه میشوند.
استفاده از کاندوم یکی از چند راه مهم پیشگیری و جلوگیری از این بیماریهای خطرناک و آزاردهنده است.
استفاده مداوم و صحیح از کاندومهای لاتکس، خطر انتقال بیماریهای مقاربتی STD و ویروس نقص ایمنی انسانی HIV را کاهش میدهد.
با این حال، استفاده از کاندوم نمیتواند محافظت مطلق در برابر هر STD ایجاد کند. مطمئنترین راهها برای جلوگیری از انتقال بیماریهای مقاربتی، پرهیز از فعالیت جنسی کنترل نشده و ناسالم است. قرار گرفتن در یک رابطه طولانیمدت تکهمسری با یک شریک غیر آلوده مهمترین توصیه پزشکان و کارشناسان بهداشت است.
البته بسیاری از افراد آلوده ممکن است از عفونت خود آگاه نباشند زیرا بیماریهای مقاربتی و جنسی اغلب بدون علامت و ناشناخته هستند.
اثربخشی کاندوم برای پیشگیری از STD و HIV
اثربخشی کاندوم برای پیشگیری از بیماریهای مقاربتی و ایدز HIV توسط مطالعات آزمایشگاهی و اپیدمیولوژیک ثابت شده است. شواهد اثربخشی کاندوم نیز بر اساس دادههای نظری و تجربی در مورد انتقال بیماریهای مقاربتی مختلف، خواص فیزیکی کاندوم و پوشش آناتومیک یا محافظت ارائه شده توسط کاندوم است.
مطالعات آزمایشگاهی نشان دادهاند که کاندوم سدی مؤثر در برابر کوچکترین عوامل بیماریزای STD ایجاد میکند.
مطالعات اپیدمیولوژیک که میزان عفونت HIV را بین مصرف کنندگان کاندوم و افرادی که شریک جنسی آلوده به HIV دارند مقایسه میکند، نشان میدهد که استفاده مداوم از کاندوم در پیشگیری از انتقال HIV بسیار موثر است.
به طور مشابه، مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده است که استفاده از کاندوم خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای مقاربتی دیگر را کاهش میدهد. با این حال، اندازه دقیق حفاظت به دلیل چالشهای روششناختی متعددی که در مطالعه رفتارهای خصوصی که نمیتوان مستقیماً مشاهده یا اندازهگیری کرد، دشوار است.
در فرایند جلوگیری از بیماریهای مقاربتی، میتوان انتظار داشت که کاندومها سطوح مختلفی از محافظت را برای بیماریهای مقاربتی مختلف، بسته به تفاوت در نحوه انتقال بیماریها یا عفونتها، فراهم کنند.
این محصول احتمالاً محافظت بیشتری در برابر بیماریهای مقاربتی که فقط از طریق مایعات تناسلی منتقل میشوند، ارائه میکند. این عفونتها شامل عفونت های مقاربتی مانند سوزاک، کلامیدیا، تریکومونیازیس و عفونت ویروسی ایدز هستند.
در مقابل این بیماریها شاهد عفونتهایی هستیم که عمدتاً از طریق تماس پوست به پوست منتقل می شوند و شاید کاندوم مقابل این جبهه کمی ناتوان باشد.
(عفونت های مقاربتی مانند تبخال تناسلی، عفونت ویروس پاپیلومای انسانی HPV، سیفلیس و شانکروئید).
آشنایی با ماهیت بیماریهای مقاربتی
بیماری های مقاربتی، از جمله HIV بخش مهمی از عفونتهای جنسی است که در انسان دغدغه و دلهره ایجاد میکند.
عفونت HIV
استفاده مداوم و صحیح از کاندوم های لاتکس در جلوگیری از انتقال جنسی HIV، ویروسی که باعث ایدز میشود، بسیار موثر است.
سایر بیماری های مقاربتی و شرایط مرتبط
- استفاده مداوم و صحیح از کاندومهای لاتکس خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مقاربتی را که از طریق مایعات تناسلی منتقل میشوند (مثل کلامیدیا، سوزاک و تریکومونیازیس) کاهش میدهد.
- مصرف صحیح کاندوم های لاتکس، خطر ابتلا به بیماریهای زخم تناسلی را تا حدی کاهش میدهد.
- کاربرد صحیح کاندوم ممکن است خطر ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی تناسلی HPV و بیماریهای مرتبط با ایدز مانند زگیل تناسلی و سرطان دهانه رحم را کاهش دهد.
برای جلوگیری از بیماریهای مقاربتی باید راه درست استفاده از کاندوم را نیز بدانید. در واقع برای دستیابی به حداکثر محافظت با استفاده از کاندوم، آنها باید به طور مداوم و صحیح استفاده شوند.
عدم محافظت کاندوم در برابر انتقال STD/HIV معمولاً ناشی از استفاده ناهماهنگ یا نادرست است، نه خرابی محصول.
عامل عدم استفاده میتواند منجر به اکتساب STD شود.
استفاده نادرست باعث کاهش اثر محافظتی کاندوم میشود. این اتفاق معمولاً مستلزم عدم استفاده از کاندوم در کل عمل جنسی، از شروع (از تماس جنسی) تا پایان (پس از انزال) است.
استفاده صحیح از کاندوم
هنگام استفاده از کاندوم، استفاده صحیح و مداوم از کاندوم برای جلوگیری از ابتلا به بیماری مقاربتی بسیار مهم است. برای اطمینان از اینکه شما و همسرتان متوجه نحوه استفاده صحیح از کاندوم شدهاید، برچسبهای بستهبندی را برای دستورالعملها بخوانید. در اینجا مواردی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید:
- هر بار که در حال فعالیت جنسی هستید از کاندوم استفاده کنید.
- قبل از رابطه جنسی کاندوم را روی آلت تناسلی قرار دهید. برای جلوگیری از بیماریهای مقاربتی تلاش جدی خود را انجام دهید.
- در صورت مشاهده تاریخ مصرف گذشته از کاندوم استفاده نکنید.
- برای جلوگیری از بیماریهای مقاربتی، قبل از استفاده کاندوم را از نظر پارگی بررسی کنید.
- کاندوم ها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
- از کاندومهای لاتکس یا پلیاورتان استفاده کنید (کاندومهای پوست بره آنقدر مؤثر نیستند، زیرا منافذ طبیعی مواد میتوانند به اندازه کافی بزرگ باشند تا ویروسهایی مانند HIV، HPV و باکتریهایی مانند سوزاک و کلامیدیا از بین بروند.
- هنگام استفاده از روان کننده ها، از روان کننده های سیلیکونی استفاده کنید تا از پاره یا سوراخ شدن کاندوم جلوگیری کنید. استفاده از روغن بچه یا روان کننده های مبتنی بر روغن می تواند به لاتکس آسیب برساند.
سخن پایانی
جلوگیری از بیماریهای مقاربتی اهمیت زیادی دارد. ما درک می کنیم حفظ حریم خصوصی برای شما مهم است. تماس با شریک جنسی که به شما STD منتقل کرده، میتواند دشوار باشد. کارشناسان دلسوز باران بسپار ترسها و نگرانیهای شما را درک میکنند. آنها آمادهاند تا از حقوق شما محافظت و در زمان سختی از شما حمایت کنند.