کاندوم

کاندوم، استفاده صحیح در پیشگیری از بارداری

بسیاری از مصرف کنندگان کاندوم، برای پیشگیری از بارداری یا عفونت‌هی مقاربتی به دنبال طرز استفاده صحیح از کاندوم هستند.

در این مقاله با شما از ویژگی‌های نسل جدید کاندوم در جهان، طرز استفاده صحیح و درست از کاندوم همچنین راه‌های پیشگیری از بارداری یا عفونت‌های مقاربتی خواهیم گفت.

دکتر آلوارو برمخو مدیرعامل و استراتژیست فدراسیون بین المللی طراحی سلامت والدین (IPPF) به تاریخ 14 نوامبر 2022 یادداشت مهمی را به روزرسانی کرده است. وی در این نوشته بر استفاده صحیح همراه با آگاهی از کاندوم و سایر ابزار جلوگیری از بارداری ناخواسته تاکید کرده است.

بخش هایی از یادداشت علمی و معتبر این پژوهشگر ساکن لندن در این فرصت نگارشی از نظر شما می‌گذرد.

فدراسیون مذکور IPPF یک ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی جهانی و مدافع پیشرو در زمینه سلامت جنسی و باروری و حقوق برای همه مردم جهان است.

آشنایی با کاندوم و استفاده درست از آن

کاندوم‎‌های اصطلاحا خارجی (گاهی اوقات به عنوان کاندوم مردانه شناخته می شود) روی آلت تناسلی در حالت نعوظ قرار می‌گیرند. نحوه استفاده از محصول را باید بیاموزید و والدین باید آن را بدون رعایت کلیشه‌های نادرست فرهنگی یا سنتی، به فرزندان خود در سن مناسب آموزش بدهند و یا آنها را به سمت کلاس‌های آموزشی یا روانشناس متخصص در این زمینه هدایت کنند.

برخی مردم در بسیاری از کشورهای جهان تولید کننده افسانه و اخبار دروغ و عجیبی درباره استفاده از کاندوم هستند.

این کشورها شامل آمریکای جنوبی و چند کشور عربی حاشیه خلیج فارس و شمال آفریقا هستند.

عوارض استفاده از کاندوم!

این هم یکی از قصه‌های طنزآمیز و عجیب از دید پزشکان و متخصصین اما متاسفانه موثر در اذعان عمومی است که استفاده از کاندوم عوارض دارد.

تردیدی در این موضوع نیست که کاندوم هیچ عارضه‌ای ندارد. این محصول از ده‌ها مورد عارضه جلوگیری می‌کند.

حتی برخی از نویسندگان در وب سایت‌های نه چندان معتبر اروپایی یا آمریکای جنوبی که به دروغ خود را پزشک یا کارشناس معرفی کرده‌اند بر این باورند که کاندوم ممکن است داخل واژن یا رحم از آلت تناسلی جدا شود و عوارض بدی داشته باشد.

هرگز این اتفاق رخ نمی‌دهد، قرار نیست با جراحی یک کاندوم باقی مانده در فضای رحم خارج شود. اصولا کاندوم به فضای رحم نمی‌رسد. این افراد، مغرضانه و با هدف مبارزه با فرهنگ استفاده از کاندوم در روابط جنسی کنترل شده چنین محتوای دروغینی را گسترش می‌دهند.

فقط حدود 2 درصد

مطالعات نشان می دهد که کاندوم به ندرت در حین مقاربت و رابطه جنسی کاملاً از بین می رود.

تنها حدود 2 درصد از کاندوم‌ها حین رابطه جنسی سوراخ شده یا تخریب می‌شوند.

این 2 درصد نیز عمدتاً به دلیل استفاده نادرست از کاندوم شکل می‌گیرد.

در صورتی که لبه این محصول در حین خروج پس از انزال در مقابل قاعده آلت تناسلی قرار گیرد، لغزش در حین خروج می تواند به حداقل برسد.

با این حال، اگر محصول بلغزد یا تکان بخورد از واژن زن فراتر نمی رود، جایی که می توان آن را به راحتی و بدون نیاز به جراحی بازیابی و خارج کرد.

کاندوم هیچ اثری ندارد

این هم یکی دیگر از طنزها یا شاید داستان‌های نه چندان بامزه اما ناراحت کننده در فضای مجازی است.

خیلی از نویسندگان اخبار و مقالات جعلی در آفریقا و چند کشور از اروپای شرقی این چنین محتواهایی را در اینترنت گسترش می‎دهند.

آنها بر این باورند که استفاده از کاندوم هیچ اثری ندارد و جلوی هیچ چیزی را نمی‌گیرد و هزاران نفر از کسانی که به بیماری ایدز مبتلا هستند، بارها و بارها از کاندوم استفاده کرده‌اند.

این خبرهای جعلی در فضای مجازی آزاردهنده و البته تخریب کننده است. البته که یک نفر ممکن است ده‌ها بار از محصول استفاده کرده باشد. او در معدود دفعاتی که از کاندوم استفاده نکرده در یک رابطه جنسی مخرب مبتلا به یک بیماری عفونی شود. این احتمال وجود دارد اما ارتباطی به بی اثر بودن کاندوم نخواهد داشت.

یک سد غیر قابل نفوذ

کاندوم غلاف یا پوششی است که روی آلت تناسلی در حالت نعوظ قرار می‌گیرد.

این ابزار مناسب با تشکیل یک سد غیر قابل نفود این طور عمل می‌کند که اسپرم را از واژن دور نگه می‌دارد و از بارداری جلوگیری می‌کند.

کاندوم از عفونت‌های احتمالی در مایع جنسی مرد، آلت تناسلی یا واژن، شریک دیگر را آلوده نمی‌کند. این محصول معمولاً از لاستیک لاتکس بسیار نازک ساخته می‌شود.

تعداد کمی از کاندوم‌های بازار به ویژه برخی برندهای آمریکای شمالی از بافت حیوانی یا پلی اورتان (پلاستیک) ساخته شده است.

این محصول تنها روش پیشگیری از بارداری است که می‌تواند برابر بارداری و عفونت‌، در صورت تجربه یک رابطه جنسی واژینال محافظت کند.

برای اینکه کاندوم بیشترین تاثیر را داشته باشد، باید به طور صحیح و مداوم (در هر رابطه جنسی) استفاده شود. خطر حاملگی یا ابتلا به عفونت های مقاربتی زمانی بیشتر است که از کاندوم در هر رابطه جنسی به درستی استفاده نشود.

پیشگیری منطقی و مناسب

در صورت استفاده صحیح و مداوم، کاندوم 98 درصد در پیشگیری از بارداری موثر است.

در صورت استفاده مداوم و صحیح، از هر 100 زنی که همسرانشان از کاندوم استفاده می‌کنند، فقط 2 نفر در سال اول استفاده باردار می‌شوند.

عفونت‌های مقاربتی در چنین فضایی به حداقل میزان وقوع خود نزدیک می‌شوند.

با استفاده کنترل شده از، میزان استفاده از آنتی بیوتیک موثر در مبارزه با عفونت بیماری‌های مقاربتی نسبت به سال 2019 نزدیک به 45 درصد کاهش یافت.

خبر بد برای HIV

کاندوم ها سوراخ‌ها یا منافذی ندارند که ویروس HIV بتواند از آن عبور کند. در واقع، استفاده از این محصول از 80 تا 95 درصد از انتقال HIV که بدون کاندوم اتفاق می‌افتاد، جلوگیری می‌شود.

انتظار می‌رود کاندوم‌های پلاستیکی، قدرت محافظتی مشابه کاندوم‌های لاتکس داشته باشند، اما این موضوع هنوز و به طور کامل مورد مطالعه قرار نگرفته است.

چرب کردن پوست آلت تناسلی مرد و زن می‌تواند در محافظت بیشتر لایه محصول موثر باشد. پزشکان استفاده از روغن یا پماد را برای جلوگیری از سوراخ شدن بافت محصول توصیه می‌کنند.

سه راه برای روانکاری و چرب کردن این ناحیه وجود دارد:

  1. ترشحات طبیعی واژن
  2. روان کننده‌های ساخته شده از گلیسیرین یا سیلیکون برای استفاده با کاندوم‌های لاتکس ایمن هستند
  3. آب تمیز و یا بزاق نیز می تواند برای روانکاری استفاده شود اما چندان توصیه نمی‌شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو اصلی x